På Ryå Efterskole kan du gå til hest – hestelinjen er for dig, der interesserer dig for at arbejde med heste

Hestelinjen på Ryå Efterskole er for dig, der:

• Gerne vil blive en bedre rytter
  • Gerne vil lære at ride og passe hestene.

På Hestelinjen får du mulighed for:

• At arbejde med heste på mange forskellige måder
  • Deltage i den daglige pasning af hestene evt. part
  • At deltage i dyrlæge- og smedebesøg
  • At få kvalificeret undervisning i både dressur, spring og terræn
  • Mulighed for at køre med vogn
  • Undervisning i bl.a. sikkerhed, hestens ydre/indre, sygdomslære og fodring
  • At komme til Hingstekåring i Herning
  • At komme på 2-dages ridetur
  • At være med til at holde et stævne/deltage i stævner
Friluftslinjen - Ryå Efterskole

På Ryå Efterskoles Hestelinje har du mulighed for:

• At have egen hest med. Hestene går på døgnfold i sommerperioden og i udebokse i vinterperioden, hvor de er på fold om dagen. Hestene står på halm og fodres med fuldfoder fra St. Hippolyt samt wrap
  • At ride og passe skolens 9 heste både i undervisningen og i fritiden
Friluftslinjen - Ryå Efterskole

Drømmer du om at uddanne dig inden for hesteverdenen kan du på Ryå Efterskoles Hestelinje blive godt forberedt til at starte på din uddannelse.

Vi arbejder med de emner du støder på grundforløbet, og du har ligeledes mulighed for at tage et medicinhåndteringskursus.

Har du behov for eller ønske om det, kan du på Ryå Efterskoles Hestelinje også få hjælp til bestå ryttermærker samt ”Klar, parat, start” – kurser du skal have bestået for at få rytterlicens.

Er du blevet nysgerrig og vil du vide mere, skal du være velkommen til at maile til ridelærer Rikke Mortensen på: Rikke@ryaaefterskole.net.

EFTERSKOLEOPHOLD FOR UNGE MED LÆSEVANSKELIGHEDER OG HESTE

Overvejer du et efterskoleophold, hvor du kan tage hesten med? Så er Ryå Efterskole lige noget for dig. Vi er en efterskole for unge med læsevanskeligheder mellem 14 og 18 år, hvor du har mulighed for at påvirke, hvordan dit daglige skema kommer til at se ud. Vi tilbyder nemlig en lang række af forskellige linjer, hvor du blandt andet har muligheden for at tage din hest med på efterskole.
Selvom du ikke ejer en hest, så kan du stadig melde dig ind på denne linje, da vi selv har 8 heste, som vores elever har ansvaret for. Vores efterskole giver dig muligheden for at få venner for livet, samtidigt med at du får viden omkring heste og en række af andre områder inden for landbrug.

EFTERSKOLEOPHOLD MED HEST

På Ryå Efterskole tæt ved Aabybro kan du kombinere dine interesser for heste, landbrug og natur med et skoleforløb, som er velegnet til ordblinde eller unge med læse- og stavevanskeligheder. Hvis du tager din hest med på efterskole, så vil du tillære dig en masse ny viden omhandlende heste og det generelle landbrugsarbejde, som hører sig til. Her er der blandt andet fokus på fodringslære og ryttermærker. Du vil blandt andet blive undervist i teori, springning, dressur og ridning i naturen. Du får derfor også muligheden for at deltage i forskellige stævner.
Hesten vil derfor også være en stor del af din dagligdag, da du selv skal fodre og passe hesten. Du behøver derfor ikke frygte, at du ikke får tid nok til din hest, da hesten er  omdrejningspunktet på denne linje.

ORDBLINDEEFTERSKOLE I NORDJYLLAND

Undervisningen er bygget op, så der er noget for enhver elev. Med vores erfaring inden for unge med læseproblemer har vi lært, at eleverne lærer forskelligt. Derfor er der et bredt udvalg af forskellige undervisningsformer, hvor det både er boglige og praktiske metoder der bliver taget i brug. Vi har hjulpet rigtig mange unge mennesker med deres ordblindhed, og vi har derfor stor viden omkring de forskellige læringsmetoder. Vi ved, at de unge mennesker lærer på forskellige måder, og derfor vil undervisningen også blive tilpasset derefter. På den måde får vores elever et efterskoleophold, som både giver dem venner for livet, muligheden for at arbejde med heste i et år og bedre stave- og læseevner.

Lyder Ryå Efterskole som noget for dig?

Overvejer du et ophold på Ryå Efterskole eller har du blot spørgsmål til vores hestelinje, så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 96 96 69 69. Vi står altid klar til at svare på dine spørgsmål, og du altid velkommen til at besøge vores dejlige efterskole i det nordjyske.