Esportslinjen er for dig, der elsker at arbejde med computer, både til alvor og leg

Esport er for dig, der gerne vil arbejde med

Kommunikation og samarbejde med spillet som fokus.

At blive klogere på hvordan man træner sine evner i spil.

At indgå i et hold hvor man holder hinanden ansvarlige.

At være en del af et fællesskab.

Hvordan bruger du nederlag fremadrettet.

Strategi og taktik i spil og hvordan disse kundskaber kan anvendes fagligt bredt.

Hvordan den professionelle gamer træner og forbereder sig før kamp. (fysisk og psykisk)

Streaming/vlogging og nyhedsformidling

Friluftslinjen - Ryå Efterskole

Derudover kan Esportslinjen i perioder beskæftige sig med:

Produktion af video og billeder

Udforske din indre fotograf

Arbejde med sociale medier

Skabe et godt fællesskab omkring teknologi

Blive klog på din PC, både med software og hardware

Udforskning af, hvad der sker på den teknologiske front

Arbejde med, og om, adfærd og takt/tone på nettet – lær’ at blive bedre til, at takle modgang og dårlig opførsel online

Få hjælp til at samle og opsætte din egen pc (forudsat at du selv køber delene)

Friluftslinjen - Ryå Efterskole

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte lærer Martin eller Christoffer på mailadressen: martin@ryaaefterskole.net og CJ@ryaaefterskole.net

Esport vokser sig større og større. I takt med at vi nemmere kan omgås mennesker fra hele verden, er det også lettere, at have det sjovt sammen. Esport er ikke bare computerspil, det handler også om, hvordan vi dyrker det, som vi holder af. For mange mennesker er esport og computerspil ikke bare en fritidsaktivitet, men et arbejde. Et fuldtidsarbejde endda. Selvom esport på konkurrenceplan har eksisteret i lang tid, er vi kommet til en tid hvor der er ufattelige mængder penge i det. Det bliver i dag dyrket ligesom alle andre sportsgrene, med favoritspillere, hold, tilskuerer, trofæer og kæmpe premier. 

Esportlinjen på Ryå Efterskole handler ikke kun om, at spille computer. Det handler om samvær og holdånd. Det handler om at blive bedre til at navigere i den digitale verden, som fylder så meget i vores liv. Evner som kan gavne en resten af livet. Vi tager esporten og giver den et fagligt spark, så det ikke bare bliver computerspil men også styrker fagligheden på flere måder. 

VI TILBYDER

Vælger du esport som linjefag på Ryå Efterskole tilbyder vi en stor pakke af erfaring. Fokuset ligger på teknologien og vi arbejder derefter. Vi er en rigtig esport efterskole, hvor du styrker dine evner i spil, men også lærer, hvordan man forbereder sig mentalt og fysisk som de professionelle. Du lærer at være en del af et hold, hvor samarbejde og kommunikation er i fokus. Det lægger meget ansvar på ens skuldre, når andre mennesker stoler på. Det er en byrde, man skal lære at håndtere, både når det går godt, men også når det går skidt. Vi fokuserer på, at tage nederlag og gøre det til erfaring, så man bliver bedre. Vi arbejder også med at gøre dig klogere på hvordan man træner sine spil evner, lægger strategier og taktik. Evner som favner bredt og kan bruges både i spil og i den virkelige verden. 

Vi har i perioder også arbejdet med redigering og produktion af billeder og video samt streaming og vlogging. På efterskolen arbejder vi også med, hvordan man færdes på – og arbejder med – sociale medier. Du får lov til at udforske teknologien, både med din egen hardware, men også hvad der sker på den teknologiske front.


Der er plads til alle, lige fra dem der spiller lidt for sjov til de rigtigt rutinerede. Med sit brede omfang har esportlinjen også plads til mennesker som generelt har interesse for teknologi og hvordan vi, via teknologien, interagerer med verden.

Er du interesseret?