Hvis du kan lide maskiner og fart, så skal du vælge cross.

Vi har egen Crossbane

Er du vild med fart og vil du gerne ræse rundt i mudder? På Crosslinjen er du sikret et adrenalinkick på vores helt egen crossbane – og så kan du også glæde dig til en masse hyggelige timer i værksted, hvor vi skruer løs på vores crossmaskiner og ATV’er, og gør dem toptunet og klar til ræs.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at kunne vælge faget, for linjefaget er åbent for alle uanset niveau.


Værkstedet:

 Vi har et stort værksted, hvor du kan stå med din egen scooter eller crosser, hvis du har lyst til at tage egen maskine med.  Du kan sagtens lade din crossmaskine stå på skolens værksted som låses efter brug. Her har vi både plads til den og mulighed for at arbejde på den sammen .

Du kan med fordel medbringe din helt egen crosser, scooter eller ATV´er maskine  hvis du har en. Skolen har også enkelte maskiner, som du kan køre på, hvis du ikke selv har en.  Indhold

Der arbejdes med maskinerne, klargøring, rengøring og du kan lære lidt om motorer og så er der selvfølgelig også mulighed for at komme ud at køre!efterskole for ordblinde med crosser & ATV

Kom med i værkstedet

En del af at være en god crosskører er at have styr på sin maskine. Derfor bruger vi en masse tid i skolens værksted, hvor vi roder med motorerne Du kommer til at få olie på fingrene, og målet er, at du bliver i stand til selv at udføre alt vedligeholdelsesarbejdet på din crossmaskine. Glæd dig til nogle hyggelige timer på værkstedet, hvor stemningen altid er god, mens vi skruer løs og nørder vores maskiner. Du får din helt egen plads og adgang til værkstedet i fritiden.

Gennem reparation og vedligeholdelse af skolens og egne maskiner, er målet at du udvikler viden om – og færdigheder i – at kunne lave fejlfinding, simple reparationer, samt forstå maskinen/motorens opbygning. Du vil erhverve dig praktiske færdigheder og viden om motorkøretøjers konstruktion, virkemåde og hensigtsmæssige behandling.

Når vi arbejder med maskinerne, får du større bevidsthed omkring hvordan man bruger forskellige værktøjer korrekt, og det vil medvirkende til, at du vil have større mulighed for selv at kunne vedligeholde dit eget materiel.

Undervisningen vil foregå som en vekselvirkning mellem vedligeholdelse på værkstedet, og kørsel på maskinerne.

På værkstedet vil du blive undervist i

2-taktsmotorer

Princippet i karburatorer og brændstofindsprøjtninger,

Kendskab til forskellige drivmidler

Smøringssystemer

Tændingssystemer

Gearinger

Kraftoverføringer

Styretøj

Bremser

Elektriske anlæg