Elsker du lugten af savsmuld?

Så er Træværksted noget for dig!

Har du lyst til at arbejde med træ, har du alle muligheder for at udfolde dig i skolens Træværksted.

Linjefaget Træværksted er for dig, der kan lide at bruge dine hænder og kan lide at arbejde med træ. Træ er et spændende materiale at arbejde med, da det giver os utallige muligheder. Vi arbejder med det at gå fra idé til produkt, hvor vi både har fokus på de lærerige og de sjove elementer. At arbejde med træ er spændende og sammen vil vi se muligheder, tænke kreativt og have det godt med hinanden. Et arbejdsfællesskab er noget helt særligt, som vi glæder os til, at du skal være en del af.

Træværksted på Ryå Efterskole
Træværksted på Ryå Efterskole

Du får teknikker og færdigheder

I træværkstedet kan du lære en masse om de forskellige materialer og hvordan man kan forme dem, herunder hvordan man laminere, drejer og bukker træ. Måske har du lyst til at dreje, save, samle eller konstruere. Måske har du lyst til selv at designe eller lave noget, der er skabt før. Måske elsker du duften af friske træsorter eller stemningen, der kan opstå i værkstedet. I træværkstedet kan du lave alt muligt forskelligt. Det kan være mindre personlige projekter eller store fælles projekter. Du bliver fortrolig med materialerne, og hvad de kan og får masser af håndværksmæssige teknikker ind under huden.

Du lærer de grundlæggende færdigheder og teknikker, så du kan komme godt i gang. Da vi benytter forskellige maskiner og skarpe værktøjer, er sikkerheden nødt til at være i top. Derfor bruger vi også tid på at introducere sikkerheden forbundet med ophold og arbejde i træværkstedet.

Vi laver mange forskellige ting

På værkstedet kan vi lave alt mellem himmel og jord, og vi har også en drejebænk, hvor du kan lære at dreje forskellige små ting. Det er meget populært at dreje skåle og lysestager, men mange laver også små æsker, billedrammer, vægure og meget andet. Det er blot nogle af de projekter, du kan kaste dig over i værkstedet.

I løbet af skoleåret hjælper vi også med nogle projekter til skolen. Det kan eksempelvis være at producere nye bænke, reoler eller andre små ting rundt omkring, der har brug for en kærlig hånd og et par nye elementer. Det er også meget lærerigt og giver glæde til fællesskabet. Omkring juletid er der en større fælles produktion på værkstedet i forbindelse med skolens julemarked.

Træværksted på Ryå Efterskole