Hestelinjen er for dig der bare elsker heste

Vil du gerne et år på efterskole?

Er du bidt af en ”gal hest” og ønsker du at få muligheden for at fordybe dig i din store interesse for heste? Eller har du aldrig siddet på en hest før, og drømmer om at lære at omgås disse fantastiske dyr? Så er Heste-linjen på Ryå Efterskole lige noget for dig, uanset om du er ny i sadlen eller en erfaren rytter. Vi har tilrettelagt vores program sådan, at der er udfordringer både for nybegyndere, og de rutinerede ryttere. Vi udvikler dig som rytter ud fra dit udgangspunkt, og du vil få kvalificeret undervisning i dressur, spring og terræn. Som elev på Heste-linjen vil du få Hest/ridning på skemaet 2 eftermiddage om ugen Når du har fået ridekort, kan du også ride i fritiden. Her er der god aktivitet i stalden og du kan være sammen med dine kammerater og hygge jer med hestene.

Hestelinje på Ryå Efterskole

Efterskoleophold med hest.

Det er vores mål at arbejdet med hestene skal være med til at styrke din selvtillid og lære dig at tage ansvar – vigtigt at have styr på, når du skal videre i uddannelsessystemet. Der ud over lærer du at samarbejde – både med hestene men også med de andre på holdet.

Du får en solid basisviden om hestehold i form af fodringslære, anatomi, sygdomslære og almen kendskab til hestens ve og vel.

Ny moderne hestestald

I september 2019 indviede vi vores helt ny og topmoderne hestestald med alle faciliteter. Det betyder at du kan have din egen hest med, og få den opstaldet i vores nye stald. Har du egen hest med, vil den være en stor del af din dagligdag, da du selv skal fodre og passe hesten. Du behøver derfor ikke frygte, at du ikke får tid nok til din hest, da hesten er i centrum på denne linje. Selvom du ikke ejer en hest, så kan du godt vælge Heste-linjen, da vi selv har 8 heste der kan rides på – både i undervisningen og i fritiden. Ud over ridning selvfølgelig være masser af tid til pasning og pleje af hestene, og hvad der ellers skal gøres i stalden.

Hestelinjen på Ryå Efterskole

To gange om året tilrettelægger vi 2 linjedage, hvor der vil være ”Hestelinje” på skemaet hele dagen. Det er dage, hvor der kommer ekstra meget fokus på ridning, hesten og rytteren. Her er der mulighed for en masse forskellige oplevelser, som hører hjemme i hesteverdenen. Ud over at ride har eleverne på Hestelinjen på skift også ansvar for pasning af hestene i form af fodring og staldarbejde omkring hestene.

Derudover vil du i løbet af året få mulighed for at deltage i dyrlæge- og smedebesøg, at prøve at køre med vogn, – at komme til Hingstekåring i Herning, samt at være med til at holde et stævne/deltage i stævner.

Hvis du vil vide mere om underviseren, faciliteterne og priser og praktisk information for opstaldning; tryk  her.