Kan du lide at være ude i naturen?

Så er friluftslivs-linjen noget for dig!

I friluftsliv er vi i og sammen med naturen og vi bruger meget tid på at opleve og blive nysgerrige på naturen der ligger så utrolig tæt på os. Vi benytter os af de nærliggende faciliteter og har en fantastisk mulighed for at opleve skov, mark, højmose, vand og strand i umiddelbar nærhed af skolen.

Friluftslivs-linjen på Ryå Efterskole er for alle, uanset tidligere erfaringer med friluftsliv. Fællesskabet er i fokus og aktiviteterne udvikler alle. Så det kræver ingen forudgående færdigheder at være med, men du skal have lysten til at deltage i de forskellige aktiviteter og til at blive udfordret.

Friluftsliv på Ryå Efterskole
Friluftsliv på Ryå Efterskole

Vi har skønne faciliteter på Ryå Efterskole.

Lige bag skolen ligger vores friluftsplads med en stor bålhytte og brændeskure. Vi er i gang med at bygge shelter på pladsen med nyt bålsted hvor alle skolens elever kan hygge rundt om bålet.

Vi har derudover masser af plads til at udfolde os på: Skolen ejer 12 hektar jord, som er en skøn afveksling af marker(fenner), grøfter, skov, levende hegn samt en lille dam. Her har vi muligheden for at udfolde os med alt indenfor jagt, fældefangst, træfældning, brændehugning, bål og meget andet.

Hvad laver vi?

Når du vælger faget friluftsliv, kan du blandt meget andet komme til at lave mad sammen med dine kammerater. Hvis du ikke allerede kan, vil du lære at lave et bål – og så går vi i gang med madlavningen. Vi bygger gerne ting af rafter – f.eks. gangbro, svævebane, karussel eller bivuak – vi tager på overnatning i det fri – lære om kort og kompas på vandring, – vi kan tage ud at fiske og meget, meget mere.

Når vi er på friluftspladsen vil vi også snakke om hensigtsmæssig påklædning, så du kan holde dig varm og tør uanset årstiden og vejret. Har du lyst til samarbejde, udfordringer og oplevelser. Vil du lære at begå dig i naturen på mange og nye måder? – så vælg Friluftsliv! 

Friluftsliv på Ryå Efterskole

Ryå Efterskole er for ordblinde og unge med læsevanskeligheder.