Hvis du kan lide maskiner og fart skal du vælge Cross


Kan du lide at ræse i mudder?

På Crosslinjen er du sikret et adrenalinkick på vores helt egen crossbane – og så kan du også glæde dig til en masse hyggelige timer i værkstedet, hvor vi skruer løs på vores crossmaskiner og ATV´er, og gør dem toptunede og klar til ræs.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at kunne vælge faget, for Cross-linjen på Ryå Efterskole er åben for alle uanset niveau. Du kan med fordel medbringe din egen crosser eller ATV´er hvis du har en. Skolen har også enkelte maskiner, som du kan køre på, hvis du ikke selv har en. Du kan sagtens lade din crossmaskine stå på skolens værksted som låses efter brug. Her har vi både plads til den og mulighed for at arbejde på den sammen.

Cross på Ryå Efterskole
Cross på Ryå Efterskole

Kom med på værkstedet

En del af at være en god crosskører er at have styr på sin maskine. Derfor bruger vi en masse tid i skolens værksted, hvor vi roder med motorerne. Du kommer til at få olie på fingrene, og målet er, at du bliver i stand til selv at udføre alt vedligeholdelsesarbejdet på din crossmaskine. Glæd dig til nogle hyggelige timer på værkstedet, hvor stemningen altid er god, mens vi skruer løs og nørder vores maskiner. Du får din helt egen plads og mulighed for adgang til værkstedet i fritiden.

Gennem reparation og vedligeholdelse af skolens og egne maskiner er målet at du udvikler viden om og færdigheder i at kunne lave fejlfinding, simple reparationer, samt forstå maskinen/motorens opbygning. Du vil erhverve dig praktiske færdigheder og viden om motorkøretøjers konstruktion, virkemåde og hensigtsmæssige behandling.

Overskrift

Når vi arbejder med maskinerne, får du større bevidsthed omkring hvordan man bruger forskellige værktøjer korrekt, og det vil medvirkende til, at du vil have større mulighed for selv at kunne vedligeholde dit eget materiel.

Undervisningen vil foregå som en vekselvirkning mellem vedligeholdelse på værkstedet, og kørsel på maskinerne.

Når du kører cross, overskrider du egne grænser og opbygger en større tro på dine egne evner, og en større tro på dig selv. Det kan være med til at give dig større selvværd og selvtillid. Vi kører ALTID med hjelm og sikkerhedsudstyr


Cross på Ryå Efterskole

Ryå Efterskole er for ordblinde og unge med læsevanskeligheder.